News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

nu sunt medic,dar incerc sa ma tratez

Started by nanika, September 26, 2006, 08:10:06 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nanika

apropo de laptele din usa,nu stiu care e valoarea lui natritionala,nici nu ma intereseaza,atata timp cat sunt departe de meleagurile mioritice.cert este ca,departe fiind,mai mult sau mai putin cu acces la informatii,vroiam sa stiu care este cantitatea de calciu necesara unei persoane,pe zi,daca cineva stie,apreciez raspunsul....

vlad

Google. Si un antialergic pentru reactia la meleagurile mioritice.
Totusi scrii pe forumul asta, care, intr-un fel, e aproape de meleagurile

Desi eu unul chiar nu stiu care e doza zilnica recomandata de Ca. De fapt, depinde si de ce fel de calciu manânci, nu toate se absorb la fel. Lucrul pe care il stiu, totusi, e ca acest tap ispasitor universal care este "caderea de calciu" e de fapt inocent si chiar inexistent. Boa noite.

A CERB

1200 mg/zi premenopauza
1500 mg/zi postmenopauza

plus vit D 400( unii zic 800) u/zi

pentru referinta, calciul alimentar este cel mai bun. un pahar de lapte( usa sau nu) -300 mg. la fel 2 felii branza. OJ calcium fortified-la fel. o friptura cam 200 mg . se aduna media zilnica si se suplimenteaza cu calciu tablete. nu recomand generice ieftine( facute pe baza de var, contaminat cu plumb). Oscal( facut din scoici), Caltrate, Viactiv ar fi alegeri mai bune.

pentru alergie la usa recomand tarom one way.
Smile! It confuses people!

nanika

imi cer scuze daca ce am postat a deranjat pe cineva,nu numai aici.spuneam ca nu ma intereseaza valoarea nutritionala a laptelui din sua,din cauza ca nu cred sa ajung sa-l beau vreodata,de asta....                                                                                                                                                                                                        multumesc de raspuns...                                                                                                                                                                                                  am intrebat din cauza ca am niste pete albe pe unghii,am fost aici la doctor si mi-au zis ca am nus ce microb,normal, am urmat tratamentul,m-am uns cu cremele pe care mi le-au dat,insa fara rezultat,apoi mi-am amintit ce se spune in romania cand apar petele astea pe unghii,respectiv ca ar fi lipsa de calciu.asa ca am inceput sa beau mai mult de 1 litru de lapte pe zi,si petele albe de pe unghii au disparut considerabil,dar nu in totalitate...                                                                                                                                                                                               sunt putin ingrijorata,vroiam sa stiu ce alimente sunt bune de consumat,in situatia asta,sau daca cumva poate fi vorba de ceva mai grav

A CERB

nu ai deranjat pe nimeni.

sunt oameni alergici, si nu prea ai ce face.

necesarul zilnic de calciu ramane acelasi, indiferent unde esti. daca esti ingrijorata de lapte, poti incerca o varianta organica( pretul nu e prohibitiv, dar este totusi dublu-cel mai ieftin am gasit 2.79 juma de galon.)

nu am raspuns la intrebarea cu petele albe( nu stiu)

tapirul

din cate imi aduc eu aminte, nanika nu este in USA..
da' laptele e lapte oriunde ai fi.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

daka nu e un typo, " departe de meleagurile mioritice" asta sugereaza.

tapirul

esti futere, exista numa' romania si usa pe lumea asta..
departe de meleagurile mioritice poate sa insemne si australia sau guinea bisau.
cre'că, nu ştiu...

A CERB

Quote from: tapirul on October 31, 2006, 06:20:16 PM
esti futere, exista numa' romania si usa pe lumea asta..
departe de meleagurile mioritice poate sa insemne si australia sau guinea bisau.

ok, my bad.  eu am presupus ca e aici dar ca ceva nu-i place. recunoaste ca modul in care a formulat prima propozitie e confuzant( vlad a inteles ca ea e alergica la mioritza)

anyway, prea multa discutie.

vlad

Nanika, iarta-ma tu pe mine, daca te-am suparat, uneori ma ia tastatura pe dinainte.