News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Dorim un nou inceput ?

Started by mada, July 19, 2006, 09:08:41 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dorim un nou inceput ?

Da
3 (60%)
Nu
2 (40%)

Total Members Voted: 5

mada

Am avut cateva minute libere si m-am uitat pe niste threaduri vechi, de pe la inceputurile acestui forum, pe care nu le citisem niciodata. Am citit pt prima oara mesajele unui tip "Chief", despre care, pina acum, nici nu stiam ca a existat vreodata pe vizuina. Un schimb de idei interesant, o discutie eleganta.  La acea vreme, se pare ca discutiile se purtau frumos, fiecare isi expunea punctul de vedere fara suparari, fara mistouri, fara insulte si atacuri .
De fapt, asta cred ca ar trebui sa fie scopul forumului - un schimb de idei, raportarea ideilor proprii la ideile celorlalti, pe cat se poate (in functie de cat ii duce mintea pe participantii la discutie), interesant, elegant si civilizat. Nu mistourile, ranchiunile si insultele ar trebui sa fie scopul. Nu mistourile dau masura inteligentei si suprematiei celui care posteaza, ci forma si valoarea ideilor pe care le exprima. Ranchiunile imi par o pierdere inutila de energie in lumea virtuala. Oare nu-i suficient de plina de ranchiuni lumea reala ? Ce sens are sa intri din proprie initiativa pe un forum doar ca sa experimentezi astfel de sentimente negative (daca sint reale, traite), sau doar ca sa iti pierzi inutil timp si energie (daca sint mimate), cand acea energie poate fi folosita in lumea reala pe ceva mult mai util ? Nici un sens! Nici insultele nu au sens in lumea virtuala. Ce sens are ca cineva sa intre in casa virtuala a altuia doar ca sa insulte gazda sau alti invitati ? In asemenea circumstante, gazda ar trebui sa-i inchida usa-n nas respectivei persoane, protejindu-se si pe sine dar si pe ceilalti. Chiar nu inteleg, daca cineva simte nevoie sa injure, de ce nu se duce in lumea reala sa se ia la injurat cu tiganii, pina isi face damblaua si-i trece.
Fata de momentul si sensul initial, in timp, forumul s-a degradat. Treptat, fara ca gazda sa intervina in nici un fel, a aparut spontan in fel de paranoia printre oaspeti. Au inceput sa apara ranchiuni generatoare de certuri, iar scopul pentru care multi posteaza pe forum a fost deturnat de la sensul initial. Acum, aproape orice discutie interesanta, degenereaza in cearta pentru ca unii genereaza si intretin certuri. Pierzindu-se sensul initial - al schimbului de idei, forumul isi pierde sensul existentei si poate ca multi au plecat din acest motiv. In orice caz, devine un loc care nu mai e propice unui schimb de idei.
E foarte trist, dar ca orice lucru bun in viata, momentul initial e o stare irepetabila in timp. Sau poate nu.
Eu cred ca depinde de noi, de capacitatea noastra de a ne ridica dincolo de meschinarii si de a restaura sensul, armonia si atmosfera care a existat initial pe acest forum. Nu depinde de Tapir, pt ca el a avut intotdeauna usile casei deschise si i-a lasat pe invitati sa discute cum vor, iar acum tapiru pleaca si ne lasa singuri pt o vreme. Intrebarea e ce-o sa facem noi ? O sa ne scoatem ochii in certuri de 2 lei ca pina acum ? Sau nu asta ne dorim si nu pt asta venim de bunavoie aici, ci venim pt o discutie interesanta, adica un nou "inceput" ? Ce merita pt noi ? 
mada - once again: mada. not anyone else.

Furnika

Si daca o sa se inchide forumul ce crezi ca o sa se intample? O sa venim toti mai bronzati din vacanta, asta e clar. Dar nu pielea face pe om, nu? Parerea mea este sa ne acceptam pe toti asa cum suntem, nu sa reincalzim ciorba la toamna. Eu pot sa accept faptul ca tu esti incapatanata de exemplu, tapiru ca a citit mesajele alea, Stefan ca mi-a postat poza, Indianul ca se inflameaza repede samd; daca o sa invatam sa 'convietuim' virtual cu totii cred ca nu e nevoie de "vacante".

INDIANUL

nu ma inflamam chiar asa repede la inceput. de fapt chiar aveam chef de discutat. sunt pe locul 2 la initiat topice dupa Tapirul si multe din ele sunt in cele mai vazute si in cele mai "raspunse" topice. pana cand am contstat ca eu, cautand altceva pe forum, am observat ca de fapt atmosfera se schimbase fara sa-mi dau seama si era un misto general despre tot. am tot sperat ca Tapirul va intra mai dur in miljocul balacarelii, asa cum a vrut 4 sa faca, dar nevazand nicio reactie din partea lui m-am alaturat "balului". Daca e bal, bal sa fie. Pana la reaparitia unui Qvadratus, balul va continua, chiar daca nu mai e BANat-ul reprezentat pe forum.

Cat despre linistea de pe forum e normala atata timp cat userii activi sunt plecati care pe unde-si face vacanta sau au alte treburi. la fel a fost si anul trecut daca va mai amintiti. sunt oamenii plecati in vacante sau au alte treburi. restul de useri care mai intra sunt "uita"-retzi, useri care se uita la forum zi de zi, fara a initia o discutie/dezbatere ci mai reply din cand in cand la ce zic altii sau la ce vorbesc altii.

mada ai dreptate cu "varsta de aur" a forumului, chiar ii duc dorul. ciresar nemaintrand din timpul acelei varste cand a intrat in mijlocul balului in desfasurare, a fost socata de schimbare. din pacate sunt si in prezent useri ca Furnika, care inca mai sustin ca acea varsta le era lor plictisitoare astfel incat au facut ceva ca s-o schimbe.
Furnika pe tine nu te vad acolo trecuta cu nici un defect pe care sa-l accepti. sau iar esti "eu si voi"? ca al-IV-lea postator al forumului nu ai cum sa fii cu 2200 de posturi "eu si voi".
ramas bun...

Furnika

Quote from: INDIANUL on July 19, 2006, 12:34:51 PM
din pacate sunt si in prezent useri ca Furnika, care inca mai sustin ca acea varsta le era lor plictisitoare astfel incat au facut ceva ca s-o schimbe.

Da, inca mai sustin asta; de ce nu postezi pe forumul lui vlad, de exemplu? E un loc placut, verdeata, intelegere si pace, ca un sanatoriu. Nu postezi acolo pt ca iti plac confruntarile. Si mie imi plac confuntarile, cu magariile nu ma impac si, ce sa-i faci, raspund cu aceeasi moneda pt ca nu ma pot schimba si nici nu vreau sa ma cenzurez.

Quote from: INDIANUL on July 19, 2006, 12:34:51 PM
Furnika pe tine nu te vad acolo trecuta cu nici un defect pe care sa-l accepti. sau iar esti "eu si voi"? ca al-IV-lea postator al forumului nu ai cum sa fii cu 2200 de posturi "eu si voi".

Sunt extrem de individualist si nu ma vad ca facand parte din 'komunitate'. Nu e vina comunitatii ci e alegerea mea.

INDIANUL

Quote from: Furnikade ce nu postezi pe forumul lui vlad, de exemplu? E un loc placut, verdeata, intelegere si pace, ca un sanatoriu. Nu postezi acolo pt ca iti plac confruntarile.
postez si acolo, nu te-ai uitat tu. postez mai rar ca e lume putina. si am inceput sa depun mai mult suflet acolo, dovada fiind schimbarea subtitlului Mansardei care se pare ca prinde bine la cei veniti acolo, deoarece observ ca vin si ei cu versuri din Alifantis. mai citeste si tu si vorbeste dupa.
Quote from: FurnikaSunt extrem de individualist si nu ma vad ca facand parte din 'komunitate'. Nu e vina comunitatii ci e alegerea mea.
nu vorbeam numai de asta. peste partea cu recunoscutul propriilor defecte in public, ai sarit elegant, te-ai facut ca nu ai vazut. nu-i nimic incepem sa ti le spunem noi care-s alea daca tu nu ai barbatia sa ti le recunosti. pe Tapirul l-ai vazut, pe Stefan l-ai vazut, pe Mada ai vazut-o, pe mine la fel, numai pe tine nu te vezi. tie iti plac confruntarile, nu faci parte din comunitate si de asemenea "nu ai" defecte. Zeus, tu esti marite? sa fim seriosi...
Quote from: FurnikaDa, inca mai sustin asta.....Si mie imi plac confuntarile, cu magariile nu ma impac
si ce fel de confruntari sunt alea de-ti plac tie? ca alea fara magarii care pretinzi ca-ti plac, erau alea de la inceput cand se discuta mult si argumentat. dar ina acelasi timp nu-ti placea cum era la inceput, deci logic iti plac confruntarile cu magarii. tu o spui. nu te mai da dupa deget. din cate-mi amintesc cearta a inceput intre  clonele tale(Horny Skunk, Reaktor si Furnika) si stefan cu chestii gen Furnikaka si Talpalabalaru. cine o fi venit oare cu magariile pe forum? intrebare retorica...
ps:un nou inceput, ca cel de atunci, este iluzoriu cat timp va exista o Furnika si clonele ei care sa provoace confruntari si apoi sa stea cuminte afara din comunitate ca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase.
ramas bun...

Furnika

Indianule eu doar am raspuns la provocari, nu am atacat pe nimeni fara sa am un motiv. Nu te prinde rolul de mironosita, chiar si postul de mai sus e o dovada ca te inflamezi.

INDIANUL

Quote from: FurnikaIndianule eu doar am raspuns la provocari
da' ia uite ce spuneai mai sus, ceva total diferit:
Quote from: Furnikaimi plac confuntarile
deci iti plac confruntarile de aia postezi aici, dar tu doar raspunzi la provocari. mai sa fie...nu prea se leaga. pai daca tu nu faci parte din comunitate si doar raspunzi la provocari cum iti obtii confruntarile atat de mult dorite? stand cumintel intr-un colt cu manutele in sortzuletz si asteptand sa se ia unu mare si rau de tine? ;D las-o ca macane. ti-ai obtinut confruntarile mult dorite provocand in stanga si-n dreapta prin clonele tale.

da-mi si mie citatul care ti se pare tie ca semnifica "inflamarea" mea. asa de curiozitate. nu ca as sta eu sa te ascult pe tine ce defecte vezi tu la altii dar nu vezi la tine. e al treilea post in care te indemn sa iti recunosti public defectele inainte de a incepe sa le remarci pe ale altora.
bine ca ai zis de mironosita ca nu stiam cum sa te caracterizez:eu macar imi recunosc unele defecte pe care le fac uneori. tu nu ai defecte, tu doar raspunzi. ;D

inca ceva:
QuoteSunt extrem de individualist
pai si cum te impaci tu Furniko, cu Reaktor si Horny? si ei sunt tot individualisti ca tine? :laugh3:
ramas bun...

Furnika

Despre ce clone vorbesti? Nu exista nici o clona, toata lumea stia ca furnika e reaktor asa ca nu am violentat pe nimeni sub anonimatul unei clone. Nu inteleg de ce tot o dai intruna cu clonele, cred ca a devenit deja o legenda a forumului; furnika sta ascuns si ne faulteaza prin clonele ei. Aiurea. Seamana a teoria conspiratiei.

INDIANUL

QuoteEzact. Despre ce clone vorbesti? Nu exista nici o clona, toata lumea stia ca furnika e reaktor asa ca nu am violentat pe nimeni sub anonimatul unei clone. Nu inteleg de ce tot o dai intruna cu clonele, cred ca a devenit deja o legenda a forumului; furnika sta ascuns si ne faulteaza prin clonele ei. Aiurea. Seamana a teoria conspiratiei.
mai ce naiba parca am fi fost pe forumuri diferite. ai uitat ca nu ai vrut sa spui Furnika clona cui este(HornySkunk) decat dupa ce a amenintat Tapi ca spune el? Tabiru a cui clona este?

edit:uita-te si tu la datele de inregistrare:
Quotehornyskunk   2004-11-02     18 
Furnika        2004-11-15        2.241     
tabiru          2004-12-22         7 
Reaktor        2005-02-04        65
ramas bun...

Furnika

Te-a injurat tabiru? A atacat el pe cineva? Comploteaza impotriva pacii pe forum?
Daca tu crezi ca tot ce e rau pe forumul asta a facut furnika in timpul in care voi nu stiati ca e hornyskunk (vreo cateva ore) atunci poti sa stai linistit, acum am recunoscut - INCREDIBIL!!! furnika=hornyskunk si ATENTIE!!! hornyskunk=furnika - si totul e ca nou. Ti-ai regasit si tu pacea sufleteasca. ;D
Chestiile astea s-au intamplat acum doi ani, intre timp altii au facut scandal aici, nu incerca sa ma scoti pe mine tap ispasitor.
Nu vezi ca tu intretii scandalul? Tu esti vinovat, nah.

INDIANUL

Quote from: FurnikaDespre ce clone vorbesti? Nu exista nici o clona
hopa, hai ca incepura sa apara si oficial.
e, sa fi fost zile nu ore, dar oricum ce mai conteaza niste zile in plus la ce a fost acum 2 ani...
QuoteChestiile astea s-au intamplat acum doi ani, intre timp altii au facut scandal aici, nu incerca sa ma scoti pe mine tap ispasitor.
Nu vezi ca tu intretii scandalul? Tu esti vinovat, nah.
nu mai. tu esti doar cel care a initiat toate astea, cel care din plictiseala cum ai spus, de prea multa "verdeata" ce era, te-ai jucat cu chibritul aprins pe langa butoiul cu pulbere. faza e ca ai mai face-o o data ca sa nu te plictisesti(si ma trimiti pe mine pe Mansarda). si nici nu ma inflamez si nici nu fac scandal. faptul ca scriu atatea posturi nu inseamna ca-s inflamat ci doar ca incepe sa devina repetitiva atitudinea ta de "copil cuminte" care nu face partea din comunitate(desi poseda 4 useri), ca nu face provocari ci raspunde la altele, dar ii plac confruntarile. daca nu faci provocari de ce ai 4 useri?

si nu as fi vorbit despre ce ai facut tu acum 2 ani prin cele 4 clone ale tale daca nu ar fi fost un topic despre "un nou inceput", care nu vreau sa fie ca inceputul de atunci in care sa-ti bagi tu clonele de plictiseala si sa incepi atacatul oamenilor si peste cativa ani sa spui senin ca nici clone nu ai, ca ai raspuns la provocarile altora, ca iti plac totusi confruntarile si ca suntem "eu(care-s 4) si voi" ca asa suntem individualisti.

ps:adica ce am spus mai sus:
Quote from: Indyps:un nou inceput, ca cel de atunci, este iluzoriu cat timp va exista o Furnika si clonele ei care sa provoace confruntari si apoi sa stea cuminte afara din comunitate ca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase.
si cu asta mi-am exprimat si opinia pt aceasta propunere a lui Mada si am si argumentat-o, astfel incat nu mai e nevoie de posturi suplimentare ale mele aici.
ramas bun...

Furnika

Foarte bine Indy. ;D
Deci tot pe mine ma scoti vinovat ca m-am jucat cu chibriturile langa butoiul cu pulbere (recunosti singur ca forumul era un butoi cu pulbere, eu i-am zis altfel 'cuibi de viespi' parca, pt ca se vorbea despre cineva care nu era inscris inca aici ci pe imed); Daca tot cauti sa vezi cate posturi am scris, numarul de 2200 fata de cele cateva ale 'clonelor' nu iti spune nimic?
Sa facem un calcul rapid: (18+65+7)/2242 = 4%
Doar 4% din ceea ce am spus eu aici am facut-o sub forma de 'clona'; in majoritatea cazurilor stiati cine sunt deci procentul e mult mai mic in realitate. Deci chestiunea de care faci atata caz e insignifianta. Altii au mult mai multe posturi sub forma de clone, unii au negat chiar ca sunt clonele lor deci de te te iei de mine, Indy? 
O intrebare se ridica: Cui i-e frica de furnika? ;D

Furnika

Multumesc Alandala, e veche. Vad ca ai intrat in discutia noastra. ;D Run Forest, run.  ;D

mada

Furnikule, prin ceea ce am scris eu aici, nu pledam nici pentru inchiderea forumului, nici pentru lasarea lui deschis. Inchiderea forumului si raspunsul la intrebarea daca ne dorim un nou "inceput" sint 2 lucruri absolut distincte.

Ceea ce este important - cel putin pentru Tapir ar trebui sa fie important, este faptul ca se pot trage niste concluzii din felul in care evolueaza discutiile pe acest topic.

Quote from: FurnikaSunt extrem de individualist si nu ma vad ca facand parte din 'komunitate'. Nu e vina comunitatii ci e alegerea mea.

Daca nu te intereseaza sa faci parte dintr-o comunitate, atunci nu are sens sa ii mai treci pragul.
Nu trebuie neaparat sa faci parte din comunitate, e suficient sa o respecti.
mada - once again: mada. not anyone else.

Furnika

Deci sa nu ii mai trec pragul si sa o respect? Asa cum fac cu vecina maritata de la 3? Dar am perfecta dreptate, nu ma simt deloc in comunitate cu ea. Mai vorbim, ce-i drept, ne certam ca pisica ei lasa ghemotoace de par pe scara blocului si ca barbacsu nu numereste ghena cu gunoiul dar cam atat; o respect dar nu ii trec pragul (a facut-o odata in tinerete viitorul ei sot si regreta si acum).
Aud vizuina (precum Donna Summer) cantandu-mi cu inima-n gat despartirea la balcon (adaptare dupa parazitii):

Oh go on now go, walk out the door.
Just turn around now
'cause you're not welcome anymore.
Weren't you the one who tried
to break me with goodbyes?
you think I'd crumble?
you think I'd lay down and die?

Oh no not I.
I will survive.

Oh yeah, she will definitely survive.

rocsa

dupa vacanta toata lumea o sa fie binedispusa si va fi sigur un nou inceput.

live

copilasi, suntem in trend!!!in diverse forumuri, lumea se cearta groaznic inclusiv unde este vorba despre credinta...so, go on fighting!!! :30: :13: ;D
vorbesc, deci exist. Doamne, ce mult exist...

vlad

Ciudat, dar in ciuda argumentelor pline de bun simt si pe care si eu le imbratisez, noile inceputuri, si ma refer la inchiderea si redeschiderea, dupa un timp, forumului, par sa mearga. E ca o resetare, ca la electrosocuri. Nu ca as fi pentru.

Acuma, furnika, tu faci parte din comunitate. Ai in ea rolul tau, indiferent de individualismul pe care spui ca il imbratisezi, indiferent de vointa sau alegerea ta. Te-ai nascut astfel, te-ai nascut om si omul este social. Daca vrei sa spui mai degraba ca  nu-ti place spiritul de turma, de imitatie, docilitatea, anonimitatea, ca esti orgolios, ca vrei sa fii THE ONE, te mai cred, dar tot vei ramâne in comunitate (intr-una sau intr-alta). Si comunitatea la viata carei participi se va misca fara sa-ti ceara parerea, si te va misca si pe tine cu ea.
Soit dit en passant, tu erai dintre cei care initia scandaluri, profitai din plin (si inca mai profiti) de "avantajele" comunicarii virtuale si, mda, chiar ii vorbeai de rau pe userii absenti (trecuti sau viitori).
Scandalurile fac parte din farmecul forumurilor, dar e un farmec facil, nimic profund sau serios in asta, decât din greseala. Cel putin nu in ultima vreme. Am mai spus-o, mi-ar fi placut sa traiesc acum 100 de ani când cei ca noi se luau la bataie prin cafenele de dragul unei idei artistice. E bine sa te iei la bataie pentru un cântec, sau o poezie, dar nu degeaba, atunci avem de-a face cu chipurile urâte ale Discutiei: snobismul, vanitatea, badarania, neglijenta, timpul pierdut, bref, neantul. Golul care ar vrea mereu sa ne umple vietile.

Forumul poate fi un lucru minunat, poate reinvia schimburile de idei, lupta pentru o poezie, intâlnirea extraordinara a mintilor. Nu e bine sa diminuam lucurile astea, doar pentru ca suntem pe internet. Suntem tot oameni, nu "useri", si aici sunt unii dintre oamenii cei mai deosebiti si mai inteligenti pe care i-am cunoscut vreodata, si pe care NU i-as fi cunoscut daca nu exista imedul si avatarul sau matur, Tapiria. Indraznesti sa contesti asta, Furnika? E bine sa cunosti oameni, si eu ma consider un individualist, dar imi plac la nebunie oameni, imi placeti VOI la nebunie. Pentru asta forumul merita sa traiasca, si daca va muri, va renaste de trei ori mai frumos.

tapirsis

Eu nu am prins "varsta de aur". Poate daca se va inchide oficial forumul 3 luni voi avea timp sa citesc tot ce s-a scris de la inceputuri.
Si voi aveti toti dreptate, si cei nostalgici, si Furnika cand spune ca ar trebui sa ne acceptam asa cum suntem nu cum am vrea sa fim (acest mod de comunicare n-o fi perfect si pentru ca iti da voie sa ai reactii de moment, uneori pripite dar perfect umane), si mai ales Vlad (sunt subiectiva, stiu, dar ce sa fac daca-l iubesc) cand zice ce zice el acolo ca mare minune ca ne-am intalnit si cunoscut si interactionat chiar si asa virtual.
Ne mai suparam, ne mai intristam, ne mai eudistresam sau inflamam, ne si trece, ne minunam, ne extaziem, ne suradem, ne zambim, ne si radem in hohote, ne si suspiplangem uneori, ne nostalgizam dar, incet, incet, ne inchegam asa, ne cunoastem, ne simtim aproape. Eu adica. De voi. As vrea numai sa capat indemanarea si rabdarea de a citi printre randuri la esenta, de a nu ma lasa uneori amagita imediat de suprafata cuvintelor.
Va fi bine!