News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Posibile alternative la ochelari

Started by INDIANUL, July 01, 2006, 09:55:56 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

INDIANUL

asa, mirati-va ca port ;D
dar va intreb totusi: sunt o alternativa la ochelari, lentilele de contact sau operatia cu Laser?
port benoacle de cand am inceput sa ma lungesc pe verticala(acum am inceput si pe orizontala :laugh3:).
cat de bune sunt operatia cu Laser, care se face si la noi sau lentilele de contact in comparatie cu "clasicii" ochelari? vb "clasici" pt ca acum sunt mai mult niste sarmulite. cati medici, atatea capete pana acum din medicii cu care am discutat ba pe la cursuri ba prin alte ocazii: unii mi-au zis de lentile de contact, altii le criticau si laudau ochelarii, altii ziceau ca operatia cu Laser te scapa de orice grija.
si inca o intrebare: pe acolo prin afara, ce chestii noi au mai aparut in materie de ochelari, dar si de alte alternative. pt ca daca apar acolo, vor fi introduse si la noi.
multumesc tuturor.
ramas bun...

manolo

intai zi pentru ce ii porti: miopie, astigmatism? abia apoi isi poate da cineva cu parerea.
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

INDIANUL

miopie.
bine, e si un fond genetic dar in principal mi-a zis un medic oftalmolog atunci cand am inceput sa cresc, ca ochiul nu tine pasul cu cresterea in inaltime.
ramas bun...

tapirul

daca e avansata lentilele de contact sunt mai bune (cu dezavantajele de rigoare). laserul, depinde cine il face.
Intrebarea e, de ce vrei alternativa, doar estetic sau ochelarii nu te mai satisfac fiziologic?
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

In primul rand estetic. In al doilea rand am fost azi sa ma uit la ochelari si aia care-mi placeau, cu lentilele super-presate, adica subtiri costa 11 milioane. si in mod logic la suma asta si avand si considerentele de estetica(desi prezentii sunt extrem de subtiri)te intrebi daca poti schimba pe altceva.
ramas bun...

tapirul

pai estetic si comfortabil e laserul. Dar nu stiu cat de bine se face in romania si cat de succesful ar fi la tine (tre' sa isi dea decizia un oftalmolog, of course)
lentilele de contact vin cu o gramada de complicatii si cheltuieli, intr-un an banuiesc ca o sa cheltui mai mult de alea 11 milioane.
ii porti permanent ochelarii?
cre'că, nu ştiu...

A CERB

ia-tz bre de-alea subtiri. mai likuroase, da' face. io am purtat kontakti vreo 3 ani, dupa kare mi s-a luat. de vreo 6 port okelari. e adevarat ca fac si burta si mai si kelesk si mi se rupe.
Smile! It confuses people!

stefan

Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/

INDIANUL

l-ai incercat stefan?
multumesc nene cerbule, o parere de asta cautam, oameni care au incercat.
ramas bun...

stefan

INDIANUL

tapirule fa curatenie pe topicul asta , pls. omul polutioneaza pe aici.
ramas bun...

stefan

That's eyesight envy right there, four eyes!

Lauburu

Quotelentilele de contact vin cu o gramada de complicatii si cheltuieli, intr-un an banuiesc ca o sa cheltui mai mult de alea 11 milioane.

cele comercializate la noi, in Romania nu costa neaparat atat de mult.
Depinde si de lentile: cele lunare au un continut mai mare de apa, sunt mai apropiate de "fiziologia" ochiului, dar costa mai mult. Tot astea lunare prezinta avantajul ca sunt din 0,25 in 0,25. (util daca porti 1, 75 sau 2, 25, de exemplu), si pot fi si cilindrice (daca ai astigmatism).
Cele anuale sunt mai ieftine, dar sunt din 0,5 in 0,5 masurate si nu pot fi cilindrice (cel putin la firma de unde le iau). cu o investitie de 3 - 4 milioane le am pe un an. Nu numai lentilele, si solutia, si cutiuta... tot. Iar complicatii nu am avut cu ele, sunt purtator de lentile de vreo 7 ani incoace.

A CERB

cum sunt bre alea cilindrice? si cum le orientezi in planul in care ai nevoie?

stefan

Uite ce zice wikipedia:

"Often lenses are weighted more at the bottom and are marked by tiny striations so the wearer can insert them in the correct orientation, or they are designed so that the correct orientation is restored when the user blinks. Some do both."

A CERB

INDIANUL

QuoteCele anuale sunt mai ieftine, dar sunt din 0,5 in 0,5 masurate si nu pot fi cilindrice (cel putin la firma de unde le iau). cu o investitie de 3 - 4 milioane le am pe un an. Nu numai lentilele, si solutia, si cutiuta... tot. Iar complicatii nu am avut cu ele, sunt purtator de lentile de vreo 7 ani incoace.
doar 3-4 milioane pe an? e putin. dar cu intretinerea lor?
lauburule hai ca te gasii expert pot sa te stresez cu intrebari  ;D
multumesc pt raspunsuri.
ramas bun...

Lauburu

intretinerea lor inseamna solutia si cutiuta in care sunt pastrate.
solutia le curata, le dezinfecteaza si le deproteinizeaza (sau, cel putin, asa se lauda).
Ultima data mi le-am luat in toamna trecuta, cu tot cu solutie au fost 3 sau 4 milioane, nu mai stiu exact.
O sticla de solutie ReNU MultiPlus costa ~ 600.000 - 800.000 daca-i mica si ~ 1.200.000 mare (la asta mare primesti bonus cutiuta pt lentile). Sticla mica are 240 ml, ajunge pentru cateva luni, depinde de ritmul de folosire (daca sunt purtati alternativ si ochelari sau nu).

Deci 3 - 4 milioane pe an cu tot cu intretinerea lor.

vlad

Eu am avut o colega mioapa cam la -10. Va dati seama ce ochelari purta. S-a laseruit in Romania si asta i-a schimbat viata.

manolo

una din verisoarele mele (cu miopie destul de importanta si inegala intre cei doi ochi) si o buna prietena (idem cu miopie) s-au operat cu laser inca de acum vreo 2 ani si le merge foarte bine. evident, cu precautiile post-op de rigoare (protectie anti-solara, mediu nepoluat, fara fum, picaturi etc). ah, amandoua la Bucuresti operate

tapirul

nu ca zic...da' nu e cam greu? mediu nepoluat si fara fum? Ma refer la Bucuresti si Romania in general...
Nu stiam ca laserul vine cu precautii d'astea...
cre'că, nu ştiu...

manolo

scuze, am uitat sa precizez ca acele precautii post-op sunt doar pentru o perioada de 1-2 luni, pentru ca e totusi interventie pe ochi, care vine in contact direct. verisoara mea a putut sa isi ia lentile de contact fara dioptrii, pe care le-a folosit drept "pansament", pentru a proteja ochii.

acum, amandoua nu mai au aceste oprelisti.

INDIANUL

Va multumesc pt opinii. Pai daca ar fi sa am operez logic as alege Bucurestiul chiar daca s-or face si la Craiova ca aia din Bucuresti au mana mai formata.
Apropo de laser: Vvvvuuuuummm....laser frate...si incep:vajjjj....vajjjj.....si robotelul ala micu cu mana lui(etc).
ramas bun...