News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

Demonizarea Romaniei si apologia emigrarii

Started by INDIANUL, June 30, 2006, 02:28:40 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ondina

Io nu stiu sigur daca monitorul e ala care a luat-o razna...
Cred ca ai citit postul meu pe diagonala, si ai raspuns pe transversala. Hai sa nu mai folosesc sintagma 'marxista' :statul, voi folosi 'familia', extinsa, cu unchi, matusi bunici si verisoare, e bine asa?

Ondina

Si eu as prefera sa platesc cu banii jos scoala, ca macar atunci sa pot emite pretentii asupra educatiei!

tapirul

#202
si luci, repet, nu am zis ca am iesit in castig, ci doar ca am platit mai putin. E o diferenta.
si tu platesti ce 12%? asigurarea de sanatate? da' TVA cat platesti? Si cat se plateste in romania? Si, de fapt, ce rost au comparatiile astea?
Quote from: ondinaTaxele si impozitele care le platesc parintii nostri sau noi sunt venituri foarte mici la bugetul de stat fata de cele care ar fi daca am munci.
nici p'asta nu prea o pricep. Ca ce ia statul din salariul parintilor e putin da, de acord, da' asta e vina sistemului, nu a lui tata, da' de ce taxele si impozitele platite de mine sau ai mei sunt venituri la stat mai mici? ce alte venituri mai sunt la stat din munca mea???
prezic ca vei veni iar cu o explicatie marxista :P, cum ca intreg statul si intreaga societate beneficiaza de munca mea (as opposed to ne-munca mea), spre propăşirea societăţii spre culmi înalte de... :). Ondina, intr-o economie capitalista (ne-marxista, that is), munca este o marfa supusa schimbului (ca orice marfa). Eu dau munca (si, prin consecinta, produsul muncii mele, ca e el fizic sau intelectual - sandoru are gene de miner aici, noi muncim nu gandim, intelectualii nu produc nimic, ei sunt niste intretinuti), tu dai ceva in schimb (salariu). Cum beneficiaza statul de munca mea (in afar de taxe si impozite) daca eu muncesc "la patron"?
Asa, mai departe, pentru ca din salariu nu pot sa platesc direct un numar de servicii si produse (podul peste care trec cu masina de exemplu), eu ofer, pe langa munca, si o anumita suma de bani (din banii mei - nu uita ca si banii tot o marfa sunt, primiti ca schimb pentru munca) "statului" sa ii foloseasca cum stie el mai bine pentru acele produse si servicii ce nu le pot plati direct.
A, ca exista si o componenta de responsabilitate sociala (parte din banii mei se duc pe asigurarile sociiale ale altora, la programul AIDS sau in chestii similare), sunt perfect de acord. Dar asta e cu totul altceva.

Si nu, nu sintagma "stat" e marxista, ci ideea ca NOI suntem datori statului, si nu invers.

am citit foarte atent postul tau sa stii, nu am luat-o razna. Ideea ta principala este ca noi suntem datori statului, restul e argumentatie pe baza acestei idei. Eu combat insasi ideea asta.
cre'că, nu ştiu...

Ondina

Hai sa fim seriosi.Ai sarit peste:TEORETIC  ;D
Chiar daca lucrezi pentru un privat, munca ta se reflecta in intreaga comunitate, chiar daca te plateste numai patronul.
Hai sa iau un exemplu concret: Icsulescu doctor la o clinica privata. Are pacient pe Gica care e injiner constructor, si tocmai a facut o pneumonie. Icsulescu il trateaza pe Gica , Gica merge si continua lucrarea la podul de la Maracineni. Astfel podul e terminat marti, nu sambata cum ar fi daca Gica nu ar fi tratat. Astfel Icsulescu participa indirect la constructia podului, chiar daca e platit de patron doar pentru consultatia lui Gica. Asta era punctul meu de vedere asupra asa zisului beneficiu al societatii pe urma muncii tale...

tapirul

da ondina, sunt de acord, cu mentiunea ca toata lumea beneficiaza (nimeni nu iese in pierdere cum gandeste luci), si Gica care isi ia salariul (in loc de medical), si icsulescu ca are un pacient in plus, si podul si eu. Este o relatie reciproc-avantajoasa. DAR asta nu suporta ideea ta ca noi suntem DATORI statului sau societatii.
cre'că, nu ştiu...

Ondina

Teoretic exista datoria morala sa nu musc mana care m-a hranit si sa-mi ajut comunitatea. Dar daca , comunitatea nu ma vrea, plec in state.. ;D

tapirul

PAI ASTA E IDEEA, CE MANA CARE M-A HRANIT? PE MINE M-A HRANIT MAMA, NU SOCIETATEA.
cre'că, nu ştiu...

tapirul

si ca sa nu existe confuzii, nu ma refer la mancare ci la tot: educatie, sanatate, haine, mancare, etc. mama si tata CARE AU PLATIT PENTRU ASTEA.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

#208
Quote from: tapirulomule, NU am afirmat ca nu am folosit expresia ci doar ca am folosit o frazare nefericita care a dus la o interpretare nefericita.
deci pe scurt ai editat. sa vedem timpul dupa care ai editat.

spui initial ca:
Quote from: tapirulpai si aici apare la edit, numai ca timpul de "curtoazie" e mai mare (cred ca 10 minute).
pot contrazice usor aceasta afirmatie:
ai facut misto de mine ca intreb de lentile de contact si ai declarat ca vei modifica postul, il vei face mare ca sa vad si eu. asta se intampla la ora:
QuoteRe: Demonizarea Romaniei si apologia emigrarii
Ť Reply #109 on: 01-07-2006, 16:28:14 ť
ori postul pe care ai declarat ca il modifici era pus la ora:
QuoteRe: Demonizarea Romaniei si apologia emigrarii
Ť Reply #105 on: 01-07-2006, 16:16:59
era depasit timpul tau de 10 minute pe care l-ai declarat inital ca daca il depasesti apare "editat".

ai venit apoi si ai spus ca timpul era de 15 minute(te-ai razgandit):
prima referire la exprimarea ta "integral" a fost facuta in afara de mine de mada si vlad.
prima mada:
   
QuoteRe: facultatea in romania - moka sau nu?
Ť Reply #49 on: 30-06-2006, 13:26:58 ť

Asa este. Dar tu poti sa demonstrezi ca ti-ai platit integral facultatea (si liceul si 1-8), asa cum ai afirmat ?
Sint curioasa cum demonstrezi tu logic ca ai platit integral instruirea ta.
ori cel mai apropiat post al tau care putea contine respectiva exprimare, privind in sus pe topic este la ora:
QuoteRe: Demonizarea Romaniei si apologia emigrarii
Ť Reply #42 on: 30-06-2006, 12:28:16 ť
ori intre posturi este o diferenta de 1(o) ora cu mult peste timpul de 15 minute pe care il declari tu ca daca este depasit, apare "edit".

mai apeleaza si vlad la expresia "integral" folosita de tine. ori el a postat la ora:
QuoteRe: Demonizarea Romaniei si apologia emigrarii
Ť Reply #66 on: 01-07-2006, 04:56:16 ť
Mda, recitind, chiar ramasesem rau in urma Smiley Desi n-am inteles nici eu cum si-a platit tapirul integral facultatea. Sunt si eu simplist.
mai tarziu decat postul lui mada, deci probabil ca si la ora aia expresia "mi-am platit facultatea integral".(parca ai spus si "singur" dar nu bag mana in foc asa ca nu pot sa spun cu siguranta).


In final:
Quoteomule, NU am afirmat ca nu am folosit expresia ci doar ca am folosit o frazare nefericita care a dus la o interpretare nefericita. recte am schimbat ulterior propozitia.
deci lansezi o chestie, se discuta pe tema ei, se dezbate si apoi constati ca ai gresit cand ai laansat-o, te intorci, modifici cum crezi tu ca este bine si pleci pe argumentat pe noua modificare, "mai simbolica".

Cum ti se pare daca as fi facut eu asta, sa ma intorc sa editez o afirmatie a mea de la care a pornit discutia cand as fi constatat ca respectiva afirmatie ma duce pe un teren care nu-mi este prielnic? mi-ai fi batut mie obrazul ca nu se poate discuta cu mine? mi l-ai fi batut si in final ai fi declarat sus si tare, ca prin editarea expresiei, deci recunoasterea greselii continuta in acea afirmatie, tu ai avut dreptate?
ramas bun...

INDIANUL

m-am incurcat pe acolo putin in quotari, ca au fost multe, dar cu cateva mici exceptii textul se vede bine. nu mai umblu in el.
ramas bun...

manolo

indiene, te rog eu, las-o cum a cazut. mortul de la groapa si tapirul de la editare nu se mai intoarce.
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

tapirul

#211
indiene, nu pricep nimic. Ce vrei sa demonstrezi?? ca sunt un mincinos? Ai un stil de a te lega de toate amanuntele...
da, am zis initial ca timpul de edit era undeva la 10 minute (nu am stat niciodata sa verific). Dupa ce ai scos in evidenta faptu', m-am dus sa schimb la zero si l-am gasit la 5400 sec. Mea culpa, 5400 sec nu inseamna 15 minute ci 1.5 ore (am zis mai sus 5400 secunde, puteai sa faci si tu matematica; am zis de fapt 54000 daca citesc bine).

Apropo de "mi-am platit integral facultatea", insa, totul se bazeaza pe o presupozitie. Eu nu imi aduc aminte sa fi editat exact expresia asta, dar la cat m-ai baut la cap am zis "mai, probabil ca am editat-o". Incep sa cred ca de fapt NU am edita expresia aia, ca expresia nu a existat CHIAR ASA, si ca de fapt a fost doar interpretarea ta sau a lui mada (si ati luat-o unul de la altul). Cred asta pentru ca nu am facut NICIODATA editari la mai mult de 5-10 minute (nici macar atat), cu exceptia  cazurilor in care am mai corectat litere lipsa si gramatica. Editarile alea "de idei" le-am facut intotdeauna imediat dupa postare (recunosc ca ar fi trebuit sa folosesc "preview"); de obicei reciteam ce am postat si realizam ca ideea nu a fost foarte clara, si schimbam un pic (in general adaugand ceva sau schamband o frazare - foarte rar stergand ceva totalmente - singura de care imi aduc aminte e acel "tu ai jugnit primul" sau asa ceva, am realizat in timp ce postam ca expresia e prea dura)

Oricum, discutia trebuie sa se mute in alta parte
Am editat eu postul tau (adaugat un [/quote] care lipsea si un "="), ca imi e mai usor de citit and make sense.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

pai ce discutie, mai e discutie?
eu am terminat cu discutia. nu se poate discuta.
ramas bun...

tapirul

ba se poate discuta indianule daca ai argumente. Nu te lega de editul meu si confuzarea, ca nu e chiar asa. Ideile de baza al mele sunt tot alea, indiferent ca am ma dat cu cate un edit ici si colo, in cursul discutiei, ideea mea de baza e tot aia, la fel de bine exprimata. Ca tu preferi sa te legi de detalii minuscule in loc sa vezi the big picture (nu the big picture al realitatii ci the big picture al argumentelor mele) nu mai e vina mea. E vorba aia, nu vezi padurea din cauza copacilor. Cam asta se intampla.
De ce nu imi raspunzi de exemplu la intrebarea de ti-o pun insistent de veeo 20 posturi incoace? Aia a fost clara si needitata.
cre'că, nu ştiu...

lucisandor

Quote from: Ondina on July 04, 2006, 09:42:57 PM
Si eu as prefera sa platesc cu banii jos scoala, ca macar atunci sa pot emite pretentii asupra educatiei!
pai poti sa ceri sa faci la taxa, sint convins ca ti se va aproba...
daca nu poti si nu poti, mai da admitere o data si ia o nota proasta, sau ramii repetenta
primul truc, asta cu adminterea, ar fi mers de la inceput daca chiar voiai

tapirul

am mutat la lucisandor ultimile posturi
si asta nu e discutie de bar de negri, though, chiar daca e mai aprinsa...
cre'că, nu ştiu...

Ondina

Quote from: lucisandor on July 05, 2006, 02:35:35 AM
Quote from: Ondina on July 04, 2006, 09:42:57 PM
Si eu as prefera sa platesc cu banii jos scoala, ca macar atunci sa pot emite pretentii asupra educatiei!
pai poti sa ceri sa faci la taxa, sint convins ca ti se va aproba...
daca nu poti si nu poti, mai da admitere o data si ia o nota proasta, sau ramii repetenta
primul truc, asta cu adminterea, ar fi mers de la inceput daca chiar voiai
Tu ai vazut vre-o diferenta de atitudine celor care fac facultatea cu taxa? Crezi ca un student poate comenta ca nu i s-a predat toata materia? sau ca asistentul a intarziat 30 minute la stagiu? asta fara sa primeasca shuturi in posterior pe urma...
Stiu insa ca arabii, care plateau 3500 euro pe an,erau ofticati pe fazele astea, au comentat cativa, si drept raspuns au pikat toti materia respectiva desi pe bune ca erau unii care invatau de rupeau cartea.  :eek:
  Restului comentarilor tale e de prisos a le replica  ???

lucisandor

Quote from: Ondina on July 05, 2006, 06:05:37 AM
Tu ai vazut vre-o diferenta de atitudine celor care fac facultatea cu taxa?
au contraire... daca banii cu care platesti vin de la mami, normal ca ti se rupe

tapirul

cred ca ondina se referea si la reactia "sistemului", a facultatii carevasazica.
cre'că, nu ştiu...

Ondina

#219
Da, exact la reactia sistemului ma refeream!
Sistemul universitar priveste studentul nu ca pe un client, care da niste bani pentru servicii, ci ca pe inca o oaie din turma ..cu cat e mai mare turma  cu atat sunt sanse mai mari sa am salariu si maine. Eu pot numara pe degetele de la o mana oamenii care aveau respect fata de serviciul lor in facultate!
A, si atitudine facultatii de genu: daca lucrezi, nu mai ai voie sa primesti bursa de merit...

Ondina

Quote from: tapirul on July 04, 2006, 10:40:56 PM
PAI ASTA E IDEEA, CE MANA CARE M-A HRANIT? PE MINE M-A HRANIT MAMA, NU SOCIETATEA.
E, eu mai mancam mamaliga cu lapte si placinte cu urda la mamaia, si imi facea tanti lenuta "hulubi" si alta vecina imi dadea prune goldane si de astea..
Normal ca si pe mine tot mama si tata mi-au dat ce-mi trebuia. Da statu le facea o reducere la impozit pentru copii in intretinere, nesemnificativa, da poate sa-ti scoata okii cu asta careva..

tapirul

pai tot aia e, statu a decis in intelepciunea lui ca decat sa ajunga banii aia ai lui mama (redusi din taxe) inapoi la mama pe cai intortocheate mai bine ii lasa direct sa ii cheltuiasca mama cum stie mai bine. Nu e argument ca statul m-a hranit si ii sunt dator.
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

I'm back.
Io nu plec ie-te asa.
Raman aci cu demonizata si cu taranii.
Vlade, cand iesim la o bere? sau un vin rosu?
Azi, cand am anuntat oficial ca leave the Project si i-am cerut sefului o scrisoare de recomandare si el incepuse s-o dea cotita ca mi-o da dar sa nu a folosesc la firma lui din Canada m-a pufnit rasul si i-am zis: nu ma vede Canada ta nici cu fundul, na! Si nici america decat in vizita (hai la multi ani ca eri n-am avut net).
Traiascasiinfloreascascumpanoastrapatriecudesteptiieminecareauramasinea punct sau virgula sau stop sau ce vreti voi.
Va fi bine!

vlad


Qvadratus

Deci tu investesti asadar in societate care iti ofera, garantia unor servicii potentiale. Perfect de acord cu viziunea respectiva, intradevar sttul esti tu si tu esti investitorul.
Vrei sau nu sa fii de acord, ceea ce au platit babacii tai nu acopera costurile integrale ale educatiei tale, asa ca si altii au investit in educatia ta in baza asazisei garantii de potentiala recuperare a investitiei. E, uite ca prin caratul tau de aici garantia respectiva nu a valorat 2 bani si respectivii au pierdut sumele halite in contul unei parti din educatia ta.
In rest de acord, la vremea respectiva contractul social nu stipula ca esti obligat sa te constitui in suportul  returului investitional, asa ca intradevar nu ai facut nimic in neregula stricto senso. Pe de alta parte repet, nu substitui afirmatiile tale unui adevar, statul nu a fost sau nu de acord ca taxele platite de ai tai acopera procesul educational respectiv, ci pur si simplu setul de reguli care se aplica cazului respectiv a fost insuficient definit, astfel ca ne-a lasat mie sau tie sau altcuiva portite de a nu intra in circuit. Nu confunda te rog o stare de fapt cu un acord.
Si apropo, tu in sistem nu ai fi platit  concret ceea ce s-a cheltuit cu tine, ci ai fi fos vaca de pe care s-ar fi muls banii pentru educatia altora mai tineri ca tine sau pensiile altora mai batrini, genul asta de afacere facind masinaria sociala sa mearga inainte. Prin iesirea ta sau a altora din sistem garantia aceea a potentialitatii serviciilor se duce si mai abitir ala vale.

Acum asta e, nu am intentia de a cauta nod in papura. Evident ca a te cara de unde nu-ti merge bine e o nobila datorie a fiecarui individ, fiind inscrisa in forme mai sofisticate sau nu in topul regulilor care fac posibila supravietuirea, fie ca esti bacterie Tapir sau Patrat.
Reducind la formal, am putea spune ca elefantul e dator fata de ecosistemul in care a crescut si ca e dator sa se cace in poiana copilariei lui, astfel ca azotatii si fosfatii din rahatul lui sa serveasca plantelor incit sa se hraneasca si alti elefanti in aceeasi poiana. Cind insa indiferent de cantitatea de rahat scos pe sub coada Poiana Elefantilor devine un loc de caca pentru Trompe, elefantii se cara deoarece asta e o lege a firii, dar asta nu inseamna ca prin plecarea lor nu accelereaza degradarea si nu incumba alterarea suplimentara a regenerarii ecosistemului respectiv.

Cuvintul cheie asta e, regenerare a sistemului. Prin plecarea ta scad posibilitatile de regenerare si, de aici ideea cu datoria ta fata de sistem. In esenta ceea ce faci tu e corect, dar elefantii care ramin vad ca fara rahatul tau iarba din anii urmatori e si mai putina.

Qvadratus

P.S. Ondina, cam gresesti presupunind ca Romania ca stat nu incearca sa compenseze cumva pierderile in material uman instruit. Deschide putin televizorul si incearca sa numeri citi crainici sau personalitati TV de culoare s-au implementat deja in sistemul TV din Ro, incercind pe tacute prin simpla lor prezenta vizuala sa schimbe imaginea pe care o au conationalii nostri despre straini. Despre acceptarea si discriminarea pozitiva a emigrantilor basarabeni ce ai de zis, nu e tot o forma de recuperare a pierderilor ? Despre initierea programelor de socializare a refugiatilor nu ai auzit ? Sunt inceputuri nu prea evidente, dar sunt inceputuri.

tapirul

patrat, daca o pui asa, sunt de acord. E vorba de o datorie "ecologica" ca sa zic asa. Eu ma opuneam matematizarii datoriilor mele fata de societate.
DAR, plecatul IN SINE nu este IN MOD NECESAR SI AUTOMAT o "pierdere a investitiei". Poti sa te pronunti clar in ideea asta doar daca as pleca si as muri pe aici fara sa mai fac nimic pentru societate. Eu inca mai pot contribui la "platirea datoriei", in diverse moduri, chiar plecat fiind. Pentru ca aici ajung la o alta nedumerire a mea (si alta idee pe care o opun cu toata taria), si anume ideea ca patriotismul este in mod necesar legat de ramanerea in tara (that is, daca ai plecat, nu mai poti fi considerat patriot PRIN DEFINITIE)
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

#227
in pauza ultimei semifinale a CM butonam pe telecomanda si l-am nimerit pe Prigoana exact cand spunea ca statul roman baga in studenti 1.200$ pe luna si apoi studentul pleaca in Spania cu banii bagati in el, astfel incat statul pierde. tot el propunea sa se faca facultati cu plata sa-si plateasca singuri studentii studiile si banii care s-ar fi alocat invatamantului sa se dea la pensii, rezolvandu-se astfel problema pensiilor.
Stiu, Tapi se caca pe opinia lui Prigoana.
Stiu, noi suntem mai tari in taxe decat "fraierul" ala care a produs televiziuni pe banda rulanta,incepand cu Realitatea TV care la momentul resp era premiata, cu nush ce televiziune de folclor(nu ma intereseaza folclorul), continuand cu prima t.v. economica cum o numea el(desi acum e prima MoneyChannel) si continuand cu sistemul Max Tv care fata de cele cateva zeci de canale oferite de Digi Tv ofera cateva sute! s-o fi lovit de toate taxele posibile reale si inventate de statul roman, dar totusi ce stie el? noi stie cum merge bugetul, noi cunoaste, noi ne cacam pe ce spune Prigoana.
O simpla observatie.
ps:ia arunca o privire in stanga pe lista aia sa vezi cate proiecte in media si afaceri are finalizate in romania. nu spun daca-s bune sau nu, nu spun ca e caraghios cu pseudo-nevasta lui, spun ca toate proiectele alea presupun taxe de tot felul din cele mai ciudate si rare. si  de aceea omul e indreptatit sa vorbeasca si eu iau de bun ce spune el legat de invatamant, care se pliaza pe parerea mea anterioara(nu creata de el) pe care am expus-o in acest topic legata de invatamant:
http://www.prigoana.ro/ :9 televiziuni, 5 radiouri, 4 de presa scrisa, 3 de media, 5 de mediu, 3 de electronica, 1 advertising, 1 forestier, 1 soft, 1 protezare=33 de proiecte din diverse domenii cu diverse tipuri de taxe.
pps: si dupa toate astea vine tapirul si ii da adevarata valoare a lui Prigoana:
Quote from: tapirulMa cac pe Prigoana si pe ideile lui, NU DEMONSTREAZA DELOC CA EU NU AM PLATIT FACULTATEA.
ramas bun...

tapirul

da, ma cac pe ideea lui Prigoana cum ca statul "baga" bani in studenti. Mentalitati marxiste, mi-am explicat pozitia. statul nu "baga" nimic in mine, io "bag" in stat iar statul e dator sa isi respecte partea lui de contract.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

#229
Quote from: INDIANUL on July 08, 2006, 01:57:36 AMO simpla observatie.

Tare observatia !

P.S. Tapirus, pina sa ajungi tu Martha Bibescu mai ai nenica ! Cit despre questiunea cu patrihotismul zau asa, nu ma bag.

INDIANUL

Quote from: :tapirul"nu ma cac pe el ci pe ideea lui ca statul "baga" bani in studenti. Mentalitati marxiste, mi-am explicat pozitia. statul nu "baga" nimic in mine, io "bag" in stat iar statul e dator sa isi respecte partea lui de contract.
ia mai citeste mai sus ca ti-am dat citatul exact:
QuoteMa cac pe Prigoana si pe ideile lui, NU DEMONSTREAZA DELOC CA EU NU AM PLATIT FACULTATEA.
ramas bun...

INDIANUL

hai tapi ca-l ajungi:pana acum ai si tu un proiect de soft-forumul :laugh3:
ramas bun...

tapirul

ai editat dupa ce raspunsesem indianule
de ce nu dai citatul exact?
Tu zisesesi ca
Quoteinseamna ca nu sunt numai eu aerian: mai e si Prigoana si altii ca el din mediul politic care vor sa faca facultatile CU PLATA,
iar eu am spus, perfect legitimat (si mentin ideea), faptul ca Prigoana vrea sa faca facultati cu plata NU inseamna ca io nu mi-am platit facultatea deja.

patratel, nu trebuie sa fiu marta bibescu ca sa fac ceva pentru romania (si, deci, sa "imi platesc datoria"), asa plecat cum sunt. Iete un exemplu, l-am mai dat, acu patru ani am fost la o conferinta internationala si am prezentat un poster despre copiii cu AIDS din Romania; toti s-au mirat teribil, ei stiau de problema AIDS in Africa, nu si in Romania (Romania care are - sau avea - 60% din copiii cu SIDA si HIV pozitivi din Europa). Poate ca din cauza lu' posterul meu s-au trezit niste awarness in unii si altii si am starnit interesul si, prin chain reaction, cineva (researcher, institutie, etc) s-a decis sa investigheze problema si sa incerce sa intervina (nu zic ca s-a intamplat neaparat, dar e perfect plauzibil, asa se petrec lucrurile in mediul academic, d'aia exista conferinte si congrese). Si asta ca student la master cu un pârlit  de poster.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Ok Tapi, am exagerat ! Imi cer scuze ! Dar si tu exagerezi cind o tii langa fara sa tii cont si de punctele de vedere ale altora.

INDIANUL

da. asta ai vazut. dar ai vazut ca textul de dinainte de "ps" si "pps" prin care-mi marchez eu editarile, adica textul original la care apoi au venit editarile, completandu-l, e exact si intact asa cum a fost postat el prima oara, pre-editari?

Quote from: tapirulde ce nu dai citatul exact?
Tu zisesesi ca
Quote
Quoteinseamna ca nu sunt numai eu aerian: mai e si Prigoana si altii ca el din mediul politic care vor sa faca facultatile CU PLATA,
iar eu am spus, perfect legitimat (si mentin ideea), faptul ca Prigoana vrea sa faca facultati cu plata NU inseamna ca io nu mi-am platit facultatea deja.
cine nu da citatul intreg? ia uite ce-am zis eu:
Quote from: tapirulinseamna ca nu sunt numai eu aerian: mai e si Prigoana si altii ca el din mediul politic care vor sa faca facultatile CU PLATA, dear! stii de ce? pt ca sunt smecheri care se instruiesc aici moka si aplica la altii ce au invatat aici.
te lamureste textul ingrosat?
Quote from: tapirulfaptul ca Prigoana vrea sa faca facultati cu plata NU inseamna ca io nu mi-am platit facultatea deja.
asta se relationa cu cuvantul "moka" subliniat mai sus, cuvant pe care tu nu l-ai inclus in citarea ta a cuvintelor mele, nicidecum cu "facultatile cu plata", inclus in citarea facuta mie.
ramas bun...

INDIANUL

si demonstreaza, pt ca apare cuvantul "moka", gratis.
ramas bun...

tapirul

nu ma lamureste ca nu are ce lamuri in plus; nici asa nu ma convinge. Este absolut acelasi lucru (tu ai o fixatie cu detaliile), reformulez daca vrei, faptul ca prigoana vrea facultati cu plata nu inseamna ca exista smecheri care au facut facultatea moka. Ce nu pricepi?
Esti culmea cu detaliile tale.
Nu am relationat "moka" in cacatul meu pe prigoana pentru ca NU prigoana a zis "unii smecheri fac facultatea moka"; asta e o remarca laterala de-a ta (daca relationam cu "moka" as fi zis "ma cac pe ideile lui indianul"). Io am zis pur si simplu ca ideea lui prigoana de a introduce plata la facultati nu demonstreaza ca io nu mi-am platit facultatea.
Multumit sau luam si microscop acum?
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

Quote from: Indianulcine nu da citatul intreg? ia uite ce-am zis eu:
si la quote l-am trecut pe tapi. :laugh3: :laugh3: :laugh3: :laugh3:
ramas bun...

tapirul

esti culmea.
"Pamantul este plat."
QED, pentru ca apare cuvantul "plat"
PS: (adaugat ulterior ca iar imi sare indianul in cap): Tu nu vezi flaw-ul din logica ta?? Faptul ca cineva DECLARA ceva nu face acel ceva in mod necesar adevarat. Chiar daca prigoana ar fi declarat "vreau sa fac facultati cu plata pentru ca pana acum toti au facut facultatea gratis" nu inseamna, in mod necesar, CA ARE DREPTATE.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

bei tu citai altceva, nu cuvantul care generase raspunsul tau cu platitul facultatilor, adica "moka".

nu este asa. "moka" i-am spus eu, el ii spusese "gratis". l-am trecut prin vocabularul meu si am folosit "moka". el a folosit "gratis". nu e prima oara cand apare si spune asta. eu l-am vazut de 2 ori:stii cand spuneam 800$ dar am zis ca nu-s sigur si cand l-am vazut a doua oara a zis clar "1200". ai inteles de ce am zis eu ca nu ai citat intreg si ce trebuie?
ps:modifica-mi si mie pls acolo unde am zis ca ma autocitez si de fapt te-am trecut pe tine ca autor(ca dupa aia apare "edit"). mersi.
ramas bun...

INDIANUL

QuoteChiar daca prigoana ar fi declarat "vreau sa fac facultati cu plata pentru ca pana acum toti au facut facultatea gratis" nu inseamna, in mod necesar, CA ARE DREPTATE.
eu asta am spus cand m-am apucat sa ii insir tembeliziunile(aporpo: Manele TV :laugh3:):omul stie mult mai multe despre taxe decat oricare de pe forumul asta. a platit taxe pentru afaceri din cele mai diferite. veneau la el si-i comandau televiziuni si el le facea, deci pe langa aparatura si toate rahaturile care compun o televiziune, era priceput si-n "crearea" lor legala, inclusiv taxe. si nu numai televiziuni ci ai vazut ca are diverse afaceri, care i-au permis sa culeaga informatii despre taxe mai multe decat am culege noi si face altfel rationamentele, mai clare si mai corecte.
ramas bun...

tapirul

tu nu intelegi ca oricat ai invarti cuvintele "moka", "gratis" cine le-a spus etc etc etc NU SCHIMBI CU NIMIC ARGUMENTUL MEU?

Faptul ca Prigoana se pricepe la taxe poate justifica legitimitatea ideii de schimbare a felului in care este folosit bugetul: in romania de azi sunt mai multe cheltuieli la buget, banii trebuie redistribuiti altfel, nu ii mai bagam in suportarea studentilor in invatamantul superior. Sau, cum am zis, expertiza lui in taxe poate fi folosita in SCHIMBAREA TERMENILOR CONTRACTULUI SOCIAL de care vorbesc.
Iar o sa spun ca vrei sa aplici RETROACTIV idei, si iar  o sa te superi, da' scuza-ma, argumentatia ta se bazeaza exact pe principiul retroactivitatii: in ideea ta faptul ca prigoana (un expert) sustine ca ar trebui sa se schimbe metodele de repartizare a banilor din buget IN VIITOR pentru motivul ala si alalalt justifica (sau, mai bine zis, este argument suficient pentru) "acuzarea" lui tapirul ca nu si-a platit studiile IN TRECUT (studiile lui tapirul in romania fiind un fapt consumat deja, inainte de prigoana si ideile lui).
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Indiene, las-o moarta te rog (ca astlalt stiu ca-i prea taun sa o faca), aici nu mai conteaza cine are sau nu dreptate, la urma urmei e un subiect sensibil si in esenta daca ma gindesc bine discutarea lui in continuare nu cred ca va duce la nimic bun. Eu unul am taiat-o din topic.

tapirul

Quote(ca astlalt stiu ca-i prea taun sa o faca)
;D
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Daca vorbim de patriotismul teoretic, ala din definitia DEX, ca-ti iubesti tara, si-ti cinstesti inaintasii, si nu-ti denigrezi originea si prin exemplul personal cresti "actiunile" tarii tale, de acord, o poti face si de pe luna (infigand tricolorul in muntele Z).
Daca vorbim de patriotismul practic, e altceva. Tapir, faptul ca la acea conferinta ai aware pe cineva despre problemele din Ro contine, scuze, multi de "poate" si de "daca" (faptul ca aia au aflat de copiii pozitivi a fost oarecum o intamplare a conferintei respective nu ceva planificat sistematic de tine, poate aia s-au aware sau poate ca nu, samd) adica e mai mult teoretic decat practic, asa ca se incadreaza tot la categoria de mai sus. Si asta e cazul tau personal. Ia zi-mi de aia de lucreaza in Silicon Valley sau in fermele din Australia sau in marile companii din Canada, ei cum aware? Ca sa nu vorbesc de idiotii care nici nu mai vor sa vorbeasca romaneste si sa zica unde sunt nascuti.
Patratel are mare dreptate cand spune asa concis ca fara de voi tara se duce la vale mai repede. Asta e chestia cheie, indiferent de matematici la zecimala si justificari constiintioniste. Si Ondina are dreptate, putem zice ca ajutam planeta Terra sau specia umana.

Insa, la fel de adevarat este ca fiecare persoana e libera sa aleaga, asta drept ni s-a dat. Nu prea ar trebui sa aducem justificari numai de dragul albului sau negrului.

Si daca de voi am zis, nici eu sau Vlad sau Qvadratus nu am avea dreptate deloc daca am incepe sa declaram retoric ca ce rotunzi suntem noi si cum ajutam noi patria scumpa ca stam in ea, etc. Io, de ex, nu plec din motivul ala tot egoist ca m-am lamurit si ca acolo e tot un drac (realitatea bate imaginea, dar recunosc ca imaginea face multi bani). Dar un graunte de diferenta tot exista in definitia aia de patriotism.
Va fi bine!

manolo

indiene, iar lucrezi cu jumatati de informatii. nenea Prigoana are certificat de handicapat, ori din ce stiu este scutit de multe taxe, mai mult, are facilitati la deschiderea afacerilor. asa ca... mai piano cu ridicarea lui in slavi doar pe baza "marelui" sau talent.
Sa moara mama! Ba sa moara ma-ta!

Ondina

Quote from: Qvadratus on July 07, 2006, 11:41:28 PM
P.S. Ondina, cam gresesti presupunind ca Romania ca stat nu incearca sa compenseze cumva pierderile in material uman instruit. Deschide putin televizorul si incearca sa numeri citi crainici sau personalitati TV de culoare s-au implementat deja in sistemul TV din Ro, incercind pe tacute prin simpla lor prezenta vizuala sa schimbe imaginea pe care o au conationalii nostri despre straini. Despre acceptarea si discriminarea pozitiva a emigrantilor basarabeni ce ai de zis, nu e tot o forma de recuperare a pierderilor ? Despre initierea programelor de socializare a refugiatilor nu ai auzit ? Sunt inceputuri nu prea evidente, dar sunt inceputuri.

Crainicii aia de coloare marea majoritatea is cetateni romani prin nastere , de pe vremea cand tatii lor faceau facultatea in romania si cumparau " fericire" cu pretul unei perechi de ciorapi fini sau a unui sapun... Si facultatea s-a terminat si tatii au plecat! Da gena ramaneeee!!
Romania nu e deschisa imigrantilor. Li se ofera cetatenie la 5 ani de la casatorie cu un roman si dupa multe multe vizite ale politiei si anchete, plus o mare de birocratie si taxe. Citeam intr-un ziar pe undeva de basarabencele maritate in ro , pe malul prutului care sunt obligate la 6 luni sa-si lasa pruncii si gospodaria si sa mearga in Moldova. Asta despre cum protejeaza statul familia!  :17:


Revenind (obsedant chiar) la faza cu educatia ma tot intreb daca statul nu are nimik de castigat de aici, ci chiar are obligatii dupa cum zicea tapirul, de ce nu scot astia obligativitatea invatamantului si sa scada taxele? Asa fiecare ar face ce-l tai capul, nu?
Era un citat printr-un amfiteatru " Toti se intreaba cat costa invatatul dar nimeni nu se intreaba cat costa neinvatatul ."

INDIANUL

Quote from: manoloindiene, iar lucrezi cu jumatati de informatii. nenea Prigoana are certificat de handicapat, ori din ce stiu este scutit de multe taxe, mai mult, are facilitati la deschiderea afacerilor. asa ca... mai piano cu ridicarea lui in slavi doar pe baza "marelui" sau talent.
legea 519/2002:
http://www.aproape.ro/text/38386783-550.html
manolo eu am gasit asta. tu ce ai gasit?

ramas bun...

Ondina

O fi revolutionar, ca si aia parca au scutiri de taxe.. ???

tapirul

QuoteDaca vorbim de patriotismul practic, e altceva. Tapir, faptul ca la acea conferinta ai aware pe cineva despre problemele din Ro contine, scuze, multi de "poate" si de "daca" (faptul ca aia au aflat de copiii pozitivi a fost oarecum o intamplare a conferintei respective nu ceva planificat sistematic de tine, poate aia s-au aware sau poate ca nu, samd) adica e mai mult teoretic decat practic, asa ca se incadreaza tot la categoria de mai sus. Si asta e cazul tau personal. Ia zi-mi de aia de lucreaza in Silicon Valley sau in fermele din Australia sau in marile companii din Canada, ei cum aware? Ca sa nu vorbesc de idiotii care nici nu mai vor sa vorbeasca romaneste si sa zica unde sunt nascuti.
pai hai sa definim patriotismul practic atunci. Ce inseamna patriotismul practic (sau whatever you call it, "contributia catre societate")? Platitul asta de taxe de care vorbim? Mai mult decat atat? Mai putin? Eu unul cred ca e mai mult. Pe aia care lucreaza in Sillicon Valey si in fermele din Australia ii gasesti si la Electroaparataj si la Uzina Tehnica de Cuie din Mahmudia si peste tot in Romania, daca e vorba de contribuitul mai mult decat impozit. Sa NU faci nimic pentru tara ta (la fel cum SA FACI ceva pentru tara ta) nu prea e legat de locul unde habitezi (copirait live), sau nu e legat NUMAI de locul unde habitezi. Da, aia de la Electroaparataj platesc impozitul si contribuie, dar asta nu e singura contributie. Iar "contributia" mea de la conferinta nu e cu nimic mai prejos de impozitul platit de femeia de servici de la UZUC (side note, faptul ca au aflat de copiii cu AIDS nu este o intamplare ci o chestie extrem de planificata, ca de aia am facut posterul si asta e scopul unei conferinte, sa informezi lumea despre chestii pe care ei nu le stiu inca).
Sa imi spui "ai dreptul sa alegi" nu e suficient pentru mine, nu atinge miezul problemei.
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Pai am zis odata ca sunt exact de acord cu ce a scris Qvadratus, de ce sa repet?
Si mai e si chestia ca a ramas o tara de pensionari. Tot sper ca o sa se schimbe roatele, d'aia il ascult pe Luci.
Eu nu am negat importanta posterului tau, am zis doar ca teoria e teorie si practica e practica.
Va fi bine!

tapirul

pi da, da' care e practica? Asta vreau eu sa inteleg.
Si io aia zic, ca nu sunt de acord cu qvadratus. That is, nu sunt de acord cu ideea "e dreptul tau sa faci ce ai facut DAR nu e bine ce ai facut"
cre'că, nu ştiu...

tapirul

adicătelea, nuanţa din ideea lu' patratel e cam asa: "e dreptul tau sa stai jos in autobuz in timp ce o bătrână sta in picioare, pentru ca ai ocupat primul scaunul si poate chiar esti mai obosit, dar..."
Precepi?
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Quote from: Qvadratus on July 07, 2006, 11:41:01 PM

Si apropo, tu in sistem nu ai fi platit  concret ceea ce s-a cheltuit cu tine, ci ai fi fos vaca de pe care s-ar fi muls banii pentru educatia altora mai tineri ca tine sau pensiile altora mai batrini, genul asta de afacere facind masinaria sociala sa mearga inainte. Prin iesirea ta sau a altora din sistem garantia aceea a potentialitatii serviciilor se duce si mai abitir ala vale.
....
Cuvintul cheie asta e, regenerare a sistemului. Prin plecarea ta scad posibilitatile de regenerare si, de aici ideea cu datoria ta fata de sistem. In esenta ceea ce faci tu e corect, dar elefantii care ramin vad ca fara rahatul tau iarba din anii urmatori e si mai putina.

Cu asta sunt de acord, nu inteleg ce idee cu baba care sta in picioare.
Contractual nu am absolut nimic de reprosat (d'aia ceam ca nu conteaza zecimalele), moral da. That is.
Va fi bine!

tapirul

pai aia'ceam si io, moral sunt nevoit sa ma ridic in picioare, contractual nu.
Prin urmare si asa deci, eu vreau sa stiu daca "pe undeva se comite o tradare morala" si daca da, de ce. Ca sa dorm linistit.
cre'că, nu ştiu...

Qvadratus

Tapire , chiar daca tu cauti nod in papaura tot nu pun botu'. Am zis mai sus ca nu ma mai intereseaza topicul.

tapirul

Quote from: Qvadratus on July 09, 2006, 09:46:20 PM
Tapire , chiar daca tu cauti nod in papaura tot nu pun botu'. Am zis mai sus ca nu ma mai intereseaza topicul.
moncher, io vorbesc cu sor'mea aici. Te rog frumos...
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

A, da, am priceput acu'.
Si tu chiar zici ca nu e moral (politicos, de bine, cum vrei tu) sa-i dai locul in tramvai unei femei si babe? (pai la urata ia, ba?).
O tradare pe undeva tot e, vorba lui Tic.
Ceai ca nu societatea te-a hranit ci mama ta. Hai sa lasam societatea acum si sa vorbim de mame. Cu ele cum e? Nu ca daca ai copii, contractual ar fi ei obligati sa fie pe acolo pe aproape. Si nu ca mamele nu suspina cu vorba: lor sa le fie bine! si ei sa fie fericiti! care nu-i deloc o vorba goala.
Si sa nu mai zic de veri sa aiba verisori cu care sa creasca si sa infloreasca.
Speranta oricarei natiuni sta in copiii ei. De acasa. Parerea mea. Asta nu ma face mai putin egoista pe mine.
Va fi bine!

tapirul

pai cu mamele e altfel bre, nu-i acelasi lucruu. Da' mai e o chestie: copiii. Responsabilitatea fata de ei cum e? (e egoista, indeed, intai copiii mei si dupa aia societatea). Teddy cand a sters-o de la Plostina tot un fel de tradare de mama a facut (nu?).. da' pe de alta parte ne-a oferit noua sansa sa fim doftori si indineri si nu vacari.
cre'că, nu ştiu...

tapirsis

Nu-i acelasi lucru decat daca vorbim in contextul ala de omenire, etc.
Va fi bine!

tapirul

din prefata unei carti de antropologie (nu conteaza autorul/titlul)

QuoteA few years ago M. N. Srinivas, the distinguished Indian anthropologist, foretold this development. A Brahmin, and hence "twice-born," he urged anthropologists—in a lecture delivered at the University of Chicago—to go one stage further. We were to seek to be "thrice-born." The first birth is our natal origin in a particular culture. The second is our move from this familiar to a far place to do fieldwork there. In a way this could be described as a familiarization of the exotic, finding that when we understand the rules and vocabulary of another culture, what had seemed bizarre at first becomes in time part of the daily round. The third birth occurs when we have become comfortable within the other culture—and found the clue to grasping many like it—and turn our gaze again toward our native land. We find that the familiar has become exoticized; we see it with new eyes. The commonplace has become the marvelous. What we took for granted now has power to stir our scientific imaginations.

M-a uns la inima paragraful asta, pentru ca exprima asa de mult nezisele mele si raspunde asa de mult indoielilor mele. Se aplica nu numai antropologilor, evident. Se aplica tuturor celor care au adoptat (one way or another) o alta cultura. Important e sa faci pasul catre a treia renastere, evident. Dar uite, "plecarea" nu e tradare, nu e saracire. Poate fi imbogatire - si pentru mine este.
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

Quote from: Tapirulthe distinguished Indian anthropologist
se impune o baie in Gange pentru a celebra a treia nastere :laugh2:
Quote from: TapirulDar uite, "plecarea" nu e tradare, nu e saracire. Poate fi imbogatire - si pentru mine este.
Cine o fi zis ceva de tradare? Sau poate vorbea subcontientul din tine. Nici nu am zis altceva ca pentru tine nu poate fi decat o imbogatire. Saracire a fost pentru statul care a fost destul de fraier sa-ti dea drumul sa pleci fara sa-ti ceara niciun ban pentru educatia facuta pe cheltuiala lui.
ramas bun...

tapirul

da' cine a zis ca ma refeream la ceva zis de tine?
cre'că, nu ştiu...

INDIANUL

ramas bun...

vlad


tapirul

indiene, hai sa iti explic mai clar:
eu nu vorbeam cu/despre/referitor la ceva zis de/ tine. Tu ai o atitudine extrem de self-centered (guess what...), ai senzatia mai mereu ca esti topicul discutiei.. "cine o fi zis ceva de tradare?" (cu sub-sensul "eu nu.."), "nici nu am zis altceva..", etc. I have some news for you, sometimes I DO NOT talk with/about/referring to you. Clear enough?

Tie iti stiu opiniile vis-a-vis de emigrare si platitul datoriilor, devii redundant, de ce as mai lungi discutia ca gaia maţu'?
cre'că, nu ştiu...

A CERB

io kred ca noi suntem ka niste caini, pe care stapanul(statul) ne-a invatat niste trickuri, dar ne-a hranit cu mamaliga. brusc, avem ocazia sa mancam carne. ce facem? ramanem cu statul pentru ca ne-a invatat trickuri, sau mergem dupa carne?

hint: nu ma refer la mancare si nici la ceva neaparat material.
Smile! It confuses people!

dustweaver

#267
QuoteThe third birth occurs when we have become comfortable within the other culture—and found the clue to grasping many like it—and turn our gaze again toward our native land. We find that the familiar has become exoticized; we see it with new eyes. The commonplace has become the marvelous.
Unii zic ca aceasta a treia renastere (sau, daca vreti, socul cultural al intoarcerii - mai ales daca e "pe termen nedefinit") e si cea mai grea. Plus ca probabil dl. Srinivas se refera la doua entitati socio-culturale in care in urma "masurarii comparative a bunastarii" rezulta o diferenta nesemnificativa statistic. :)
"Bă, ia mutaţi-l pe linia a doua, că m-am enervat."
"Totuşi, dacă ar fi fost exces de antiquarci, noi am fi numit pur şi simplu antiquarcii quarci şi quarcii antiquarci".

tapirul

da, e adevarat. Un antropolog se duce intr-o alta cultura din cu totul alte motive, nu se duce dintr-o nrgare a culturii prorpii (cum se intampla la multi emigranti). Problema este sa mentii un echilibru: este okay sa fii nemultumit cu cultura proprie (si sa iti iei lumea in cap) atata timp cat nu o negi cu totul (cum din nefericire se intampla cu multi).
cre'că, nu ştiu...