News:

So anyway, Vizuina is back online (fură ceva probleme cu PHP 7/5, alea.. și oricum ați uitat)

Main Menu

operatiile fantoma

Started by magda, June 13, 2006, 10:33:41 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

magda

hai ca pe-asta zau ca nu o mai auzisem..... cum frate, adica sa te duci la spital, avand incredere ca te duci la dom` doftor sa te faca bine, intri in sala de operatie, convins fiind de acelasi dom` doftor ca alta cale nu e, te anesteziaza..... si apoi nimic....
e posibil asa ceva? pai oameni mai sunt aia de fac asa ceva?

INDIANUL

nu e mai vina lui. e vina sistemului ca nu-i scoate la pensie pe cei de varsta lui la care este evident faptul ca neuronii nu mai functioneaza la un nivel foarte inalt. din cate am auzit, tipul fusese o celebritate in tinerete pentru operatiile oculare. aveam si noi la Urologie 2 profesori asa de batrani. Le ziceau subordonatii lor, medicii de pe sectie, Lolek si Bolek ;-) striga unul din ei la mine la curs "blondule"(desi nu sunt blond) si ma faceam ca nu stiu ca e vorba despre mine si ma uitam si eu la randul meu in spate desi eram pe ultimul rand si nu mai era nimeni in spate ;D
ramas bun...

vlad

Nu sunt fan Dinescu, dar mi-a placut articolasul lui de azi.

Quote from: Gândul, Mircea Dinescu, miercuri 14 iunie 2006Printre miile de oameni carora doctorul Fane Boeras le-a redat vederea se numara si o babuta dintr-un sat lipovenesc la familia careia stateam si eu în gazda prin anii ?80, cînd dadeam la babusca pe malul Razelmului.

Fiindca obisnuia sa aiba în rucsac, pe lînga sticlutele cu picaturi tamaduitoare, si un aparat pentru masurat tensiunea ochilor amarîtilor care n-aveau posibilitati materiale sa vina la doctor în tîrg, Fane Boeraa îi consulta, evident gratis, pe cei predestinati sa joace în parabola orbilor, ferindu-i sa cada în prapastie, mai ales ca în zona samagonul de 60° facea ravagii.

Cercetînd si ochii babutei, oarba de aproape 60 de ani, si-a dat seama ca printr-o operatie de transplant de cornee i-ar fi putut reda vederea. Drept pentru care le-a cerut nepotilor s-o aduca la Spitalul Militar din Constanta, unde la usa colonelului medic Boeras erau cozi la fel de mari ca la Alimentara.

Operatia a avut loc, batrîna a reînvatat sa mearga fara sa se izbeasca de pereti si, dupa cîteva zile de la efectuarea operatiei, membrii familiei au fost invitati în salon sa li se arate pe viu minunea.

Luînd un pahar de pe masa si întrebînd-o pe batrînica ce obiect are în mîna, coana-mare s-a uitat la doctorul Boeras ca curca-n lemne, zicînd ca nu vede nimic. Grupul de lipoveni sceptici a murmurat un Boje moi întristat, iar Fane, lovit de paloare, a chemat degraba asistentele sa duca pacienta în sala de operatie ca sa-i studieze corneea, crezînd ca a intervenit ceva neprevazut.

La aparat totul parea în ordine si medicul a întrebat-o blînd: "Mamaie, mie-mi iese aici ca matale vezi!"  "Vad, maica, da' nu vreau sa stie golanii aia ca p-orma ma pun la munca, de-o sa ma cocosez".

Morala acestei fabule adevarate e ca orbii din presa, ce-au dezlantuit un linsaj mediatic fara precedent împotriva doctorului Boeras, nu vor sa vada un lucru simplu: ca prin inventarea acestui caz se încearca o rusinoasa lovitura de berbece împotriva batrînilor maestri din medicina româneasca.

stefan

Futu-ţi maestru mă-tii! Deci nu omerta traficanţilor de sănătate e de vină, ci pacienţii turnători şi mincinoşi...

Nu, nu-mi voi edita mesajul.
Copyright (c) 2006 by Ştefan Talpalaru. All rights reserved.
http://stefantalpalaru.wordpress.com/